Antena 3 CNN Externe Donaţii ale lui Gates pentru proiecte bizare: roşii, ţânţari sau lasere

Donaţii ale lui Gates pentru proiecte bizare: roşii, ţânţari sau lasere

Donaţii ale lui Gates pentru proiecte bizare: roşii, ţânţari sau lasere
Sursa foto: bill gates
05 Mai 2009   •   12:07

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a acordat fonduri de 100.000 de dolari unui număr de 81 de proiecte de cercetare neconvenţionale. Printre acestea se numără cea care doreşte să stabilească dacă roşiile pot face medicamente antivirale pentru oamenii care le mănâncă sau dacă ?tratarea? pielii cu laserul face un vaccin sa funcţioneze mai bine.
Cei doi doresc astfel să sprijine cercetările care se concentrează pe medicina neconvenţională. Granturile de cinci ani sunt menite a-i încuraja pe cercetători să urmărească scopuri îndrăzneţe pentru a afla cum să se prevină şi trateze boli precum HIV, malaria, tuberculoza, pneumonia.
Fundaţia a arătat că beneficiarul Eric Lam de la Rutgers University din New Jersey cercetează roşiile ca sistem de livrare a medicamentelor antivirale. Cercetătorii de la Universitatea Exeter din Devon caută să construiască un instrument ieftin de diagnosticare a malariei cu ajutorul magneţilor ce detectează elemete ale parazitul malariei în sânge.
Mei Wu de la Spitalul general Massachusetts şi Harvard Medical School vor primi un grant pentru a vedea dacă folosirea unui laser pe piele înainte de administrarea unui vaccin ar putea creşte răspunsul imunitar.
Iar Thomas Baker de la Universitatea Pennsylvania vrea să vadă dacă ţânţarii purtători de malaria pot fi infectaţi cu o ciupercă care să anuleze simţul mirosului pe care ei îl folosesc la depistarea oamenilor ca sursă de sânge.
Fundaţia a mai anunţat că va cheltui 73 milioane de dolari în următorii cinci ani pentru a ajuta micii fermieri din ţările sărace.
Fundaţia Gates este cea mai mare organizaţie filantropică, cu donaţii anul trecut de 2,8 miliarde dolari, iar în acest an s-a anunţat o creştere de circa 10%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bill Gates donatii
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close