Antena 3 CNN Externe Două cazuri de gripă porcină, confirmate în Marea Britanie. În Mexic, au murit 149 de oameni

Două cazuri de gripă porcină, confirmate în Marea Britanie. În Mexic, au murit 149 de oameni

Două cazuri de gripă porcină, confirmate în Marea Britanie. În Mexic, au murit 149 de oameni
Sursa foto: porci
27 Apr 2009   •   20:47

Autorităţile din lumea întreagă sunt îngrijorate din cauza virusului gripei porcine. Primul caz de gripă porcină la om a fost confirmat de autorităţile spaniole. Alte şapte posibile cazuri de gripă porcină au fost descoperite în Spania, iar oficialii chinezi au interzis deja importurile de carne de porc şi produse derivate din Mexic şi din statele americane Texas, Kansas şi California, informează AFP. De asemnenea, în Italia o femeie care s-a întors recent din mexic a fost internată într-un spital din veneţia, fiind suspectă de gripă porcină. În stare de alertă sunt şi autorităţile din Marea Britanie, după ce Ministrul Sănătăţii scoţian a confirmat că două persoane suferă de această boală. Şi Elveţia este în stare de alertă.

AFP anunţă că numărul morţilor în mexic a ajuns la 149, în timp ce în New York, primarul a dat publicităţii faptul că la o şcoală privată s-au înregistrat 28 de cazuri de gripă porcină. Numărul cazurilor înregistrate în SUA a ajuns astfel la 40.

În Spania, trei persoane, două femei cu vârsta de 21, respectiv 24 de ani, şi un bărbat în vârstă de 22 de ani, din Catalonia au simptome asemănătoare gripei porcine. Cei trei spanioli s-au întors de curând dintr-o călătorie în Mexic.

Acestea nu sunt singurele cazuri posibilă gripă porcină depistate de autorităţile spaniole. Alte cinci cazuri au fost detectate în Bilbao, Almansa, Valencia, Teruel şi Algeciras.

Citiţi articolul Ce este gripa aviară şi cât de periculoasă este ea pentru om

Autorităţile chineze au luat şi ele măsuri de precauţie. După ce duminică au intrat în stare de alertă, oficialii chinezi au interzis importurile de carne de porc şi produse derivate din Mexic şi din trei state americane dorind să împiedice răspândirea virusului A/H1N1 în China.

Statele Unite au declarat duminică "stare de urgenţă sanitară" din cauza gripei porcine, iar un oficial de la Casa Albă a anunţat că pe teritoriul SUA au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire.

Între timp, în Mexic, numărul de cazuri de infectare cu gripă porcină în Mexic a ajuns la 103.

În România, autorităţile au anunţat că NU există nici o suspiciune de gripă porcină, iar ţara noastră NU a importat animale din Mexic.


DECLARAŢIA MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII


Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Mexic, unde peste 100 de persoane au murit din cauza gripei porcine. În cazul în care deplasarea în această nu poate fi evitată, experţii fac următoarele recomandări :

- evitarea locurilor aglomerate, precum pieţele sau mijloacele de transport în comun

- evitarea contactului direct cu localnicii

- utilizarea măştilor de protecţie

- încheierea asigurării medicale şi de călătorie


Antena3.ro

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close