x close

Două dintre cele trei tuneluri rutiere din Manhattan au fost închise, în aşteptarea uraganului Sandy. Creşterea apelor ar putea fi "extraordinară"

de A.M.P    |    29 Oct 2012   •   18:00
Două dintre cele trei tuneluri rutiere din Manhattan au fost închise, în aşteptarea uraganului Sandy. Creşterea apelor ar putea fi "extraordinară" 482 Foto: science.howstuffworks.com

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat închiderea, luni după-amiază, a două tuneluri rutiere din Manhattan din cauza riscurilor de inundaţii provocate de uraganul Sandy, informează AFP.
   
Tunelurile Holland şi Brooklyn-Battery vor fi închise circulaţiei începând cu ora 14.00 (20.00 ora României), a anunţat guvernatorul într-o conferinţă de presă, ceea ce va paraliza şi mai mult metropola, unde toate transporturile publice au fost întrerupte duminică.
   
Cuomo a adăugat că podurile vor fi, de asemenea, închise, dacă rafalele de vânt vor depăşi 96 de kilometri pe oră.
   
El a adăugat că principala îngrijorare este în prezent creşterea apelor, care ar putea fi "extraordinară" şi ar putea provoca inundaţii grave.
   
"Sistemul de metrou şi apa sărată nu vor face casă bună", a declarat el.
   
Cuomo a adăugat că 1.000 de membri suplimentari ai gărzii naţionale vor fi mobilizaţi în statul New York. El a anunţat o primă mobilizare a 1.000 de persoane duminică.
   
Pentru repararea penelor de electricitate aşteptate după sosirea uraganului Sandy în cursul serii, el a precizat că 4.000 de angajaţi au fos deja rechiziţionaţi de diferite companii de electricitate.

Oraşul New York este aproape paralizat în aşteptarea uraganului Sandy. Specialiştii au avertizat că furtuna are o amploare rar întâlnită. Aproape 400.000 de oameni vor fi evacuaţi iar sistemul de transport public a fost închis în întregime, la fel ca şi şcolile, teatrele de pe Broadway şi cazinourile din Atlantic City.

Citeşte mai multe despre:

uraganul sandy
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati