Antena 3 CNN Externe Două persoane, arestate în cazul incendiilor devastatoare din Australia

Două persoane, arestate în cazul incendiilor devastatoare din Australia

Două persoane, arestate în cazul incendiilor devastatoare din Australia
Sursa foto: incendiu
12 Feb 2009   •   09:04

Poliţiştii au făcut primele arestări în cazul incendiilor devastatoare din Australia. Două persoane care ar fi provocat în mod intenţionat unul dintre incendii au fost reţinute de autorităţi, informezaă AFP.
Arestările au fost făcute în nordul statului Victoria. Autorităţile nu au precizat încă dacă cele două persoane sunt suspectate că ar fi implicate direct în declanşarea incendiilor. În comunicatul făcut public de poliţiştii australieni se anunţa: "Ancheta se află în faza iniţială. Două persoane sunt chestionate de poliţie".
Prefectul poliţiei din Victoria, Christine Nixon, a confirmat, totuşi, că cel puţin unul dintre incendii a fost provocat intenţionat. "Suntem siguri că incendiul din regiunea Churchill a fost declanşat în mod deliberat", a spus Nixon. În incendiul la care prefectul a făcut referire au murit 21 de oameni. De asemenea, acesta nu exclude posibilitatea ca şi alte încendii să fi fost provocate de piromani.
Începând de sâmbătă, regiunea de sud-est a Australiei este devastată de incendii care au provocat moartea a cel puţin 181 de persoane. Acesta este cel mai mare număr de victime din istoria ţării ca urmare a incendiilor. Peste 750 de locuinţe au fost distruse. La Melbourne, mercurul termometrelor a atins la acest sfârşit de săptămână 46,4 de grade Celsius, un record pentru luna februarie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close