Antena 3 CNN Externe Dresda. Mii de oameni au participat la comemorarea unei egiptence ucise într-un atac xenofob

Dresda. Mii de oameni au participat la comemorarea unei egiptence ucise într-un atac xenofob

Dresda. Mii de oameni au participat la comemorarea unei egiptence ucise într-un atac xenofob
Sursa foto: Comemorare
12 Iul 2009   •   16:14

Mii de locuitori din Dresda, atât germani cât şi imigranţi, au participat la o adunare în memoria unei tinere egiptene ucise cu 18 lovituri de cuţit, în plină zi, la 1 iulie, chiar în clădirea tribunalului din oraş. Ucigaşul este un german de origine rusă, care-i adresase, anterior, victimei insulte rasiste. Marwa al-Sherbini avea 31 de ani şi era căsătorită cu un conaţional, care a fost şi el înjunghiat în acelaşi incident, dar a supravieţuit.

Ei aveau un copil, iar femeia era însărcinată în luna a treia. Crima a produs îngrijorare în Germania şi mânie în Egipt, unde s-a cerut pedepsirea exemplară a asasinului.

La ceremonie a participat şi ambasadorul Egiptului, Ramzy Ezzeldin Ramzy, dar şi alte oficialităţi ale landului Saxonia, unde a avut loc asasinatul. Oamenii purtau fiecare câte un trandafir alb în memoria tinerei. Cancelarul german, Angela Merkel, a transmis condoleanţe preşedintelui egiptean Hosni Mubarak cu ocazia întâlnirii pe care cei doi au avut-o în cadrul reuniunii G8 de joi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close