Antena 3 CNN Externe E oficial! Obama recunoaşte atacurile aeriene americane asupra Al-Qaida, în Pakistan

E oficial! Obama recunoaşte atacurile aeriene americane asupra Al-Qaida, în Pakistan

E oficial! Obama recunoaşte atacurile aeriene americane asupra Al-Qaida, în Pakistan
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
31 Ian 2012   •   08:52

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a recunoscut luni că ţara sa a executat atacuri cu avioane fără pilot împotriva Al-Qaida în Pakistan, relatează AFP.
   
Aceste operaţiuni care nu au fost până în prezent confirmate oficial de Washington.

Întrebat cu privire la utilizarea avioanelor fără pilot în cadrul unei videoconferinţe pe site-urile Google+ şi YouTube, Obama a susţinut operaţiunile şi a afirmat că "evident, mai multe altfel de atacuri au avut loc în FATA (Federally Administered Tribal Areas)", zone tribale din nord-vestul Pakistanului.
   
În timp ce participanţii la videoconferinţa de pe Internet evocau "victime civile" în aceste atacuri, preşedintele a declarat că vrea să fie "sigur că oamenii înţeleg că avioanele fără pilot nu provoacă un număr mare de victime civile".
   
"În general, este vorba de atacuri foarte precise împotriva Al-Qaida şi a afiliaţilor săi şi suntem foarte prudenţi cu modul în care sunt utilizate. Există această idee că noi declanşăm o mulţime de atacuri fără discriminare. Este vorba de măsuri direcţionate, care vizează oameni ce se află pe o listă de terorişti care încearcă să atace americani, să atace baze americane şi aşa mai departe", a dat asigurări Obama.
   
"Este important ca toată lumea să înţeleagă că atacurile sunt controlate îndeaproape", a insistat acesta.
   
Armata americană foloseşte avioane fără pilot pentru a ataca ţintele din teritoriul afgan unde este angajată într-un conflict deschis, însă CIA este cea care foloseşte avioanele fără pilot pe teritoriul pakistanez, respectând normele care reglementează acţiunile sub acoperire a căror existenţă nu este recunoscută oficial.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close