Antena 3 Externe Răsturnare de situație în cazul educatorului înjunghiat la Paris. Atacul a fost inventat!

Răsturnare de situație în cazul educatorului înjunghiat la Paris. Atacul a fost inventat!

14 Dec 2015   •   19:50
Răsturnare de situație în cazul educatorului înjunghiat la Paris. Atacul a fost inventat! Foto: Agerpres/EPA

Educatorul francez, care a declarat, luni dimineată, că a fost înjunghiat într-o grădiniţă din Paris de un bărbat care a invocat gruparea teroristă Stat Islamic (SI) în timpul agresiunii, a recunoscut că a inventat atacul, a anunţat Parchetul din Paris, citat de BBC News online.

Educatorul în vârstă de 45 de ani a declarat, iniţial, autorităţilor că a fost atacat de un bărbat mascat pe când era singur în sala de clasă din Aubervilliers, o suburbie din Paris.

Reprezentanţii Parchetului General din Paris au anunţat că bărbatul a admis că a inventat întregul atac, el fiind interogat în prezent în privinţa motivelor pe care le-a avut pentru a face declaraţii false în această privinţă.

Educatorul a fost spitalizat şi tratat pentru rănile provocate de cuţit de la nivelul gâtului şi al abdomenului, viaţa sa nefiind pusă în pericol. Potrivit acestuia, bărbatul l-ar fi atacat cu un cutter şi o foarfecă şi ar fi ţipat: "Asta e pentru Daesh (Stat Islamic). Este un avertisment".

Luna trecută, organizaţia teroristă Stat Islamic le-a cerut susţinătorilor săi să atace profesorii din sistemul educaţional francez, potrivit ultimului număr al revistei sale în limba franceză Dar Al Islam, descriindu-i ca "duşmani ai lui Allah" pentru predarea doctrinei laice.

Franţa se află sub un nivel ridicat de alertă după atentatele teroriste din Paris din noaptea de 13-14 noiembrie, soldate cu moartea a 130 de persoane şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close