Antena 3 CNN Externe Efectele poluării. În China se naşte un copil cu malformaţii fizice la fiecare 30 de secunde

Efectele poluării. În China se naşte un copil cu malformaţii fizice la fiecare 30 de secunde

Efectele poluării. În China se naşte un copil cu malformaţii fizice la fiecare 30 de secunde
Sursa foto: Poluare China
01 Feb 2009   •   20:37

Un copil cu malformaţii fizice se naşte la fiecare 30 de secunde în China, din cauza poluării, a declarat un reprezentant al statului pe probleme de planificare familială. Mai concret, cifra reprezintă 1,1 milioane de copii anual, sau aproximativ 7% din totalul naşterilor la nivel mondial. ?Numărul copiilor născuţi cu malformaţii creşte constant, atât în mediul rural cât şi în cel urban?, a declarat Jiang Fan, viceministru al Comisiei pentru Planificare Familială
Profesorul Hu Yali, de la Universitatea Nanjing, spune că de vină pentru malformaţiile cu care se nasc copiii este un complex de factori. 10% dintre cazuri sunt provocate de poluarea mediului înconjurător, în timp ce 25 - 30% sunt datorate factorilor genetici, restul de procente fiind un amestec din ambele. Rezultatele statisticii sunt confirmate de faptul că cea mai mare rată naşteri cu malformaţii este înregistrată în provincia Shanxi, o sursă majoră de emisii toxice, din cauza dezvoltării la scară largă a industriei chimice.
Pan Jianping, profesor la Oficiul de Cercetare a Sănătăţii Copilului şi Femeii, a avertizat că această creştere a numărului de copii născuţi cu malformaţii în China va deveni în curând o problemă socială, subliniind că fenomenul ?va influenţa dezvoltarea economică şi calitatea vieţii".
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close