Antena 3 CNN Externe Elena Băsescu, criticată de presa italiană. "Prima fiică, de pe podium la urne"

Elena Băsescu, criticată de presa italiană. "Prima fiică, de pe podium la urne"

Elena Băsescu, criticată de presa italiană. "Prima fiică, de pe podium la urne"
Sursa foto: Elena Basescu
07 Apr 2009   •   12:41

Candidatura Elenei Băsescu la europarlamentare nu a rămas neobservată nici de presa internaţională. Cotidianul italian Corriere della Sera anunţă înscrierea Elenei Băsescu în cursa pentru alegerile europarlamentare şi o descrie pe mezina preşedintelui într-un mod ironic. Cotidianul italian a publicat un articol cu titlu: "Prima fiică, de pe podium la urne", anunţă Mediafax.

"Fiica preşedintelui îi deranjează chiar şi pe cei loiali lui Traian Băsescu! România nu are nevoie de o Barbie care să apere interesele naţionale", susţine publicaţia din Peninsulă care citează mai multe bloguri şi editoriale.

"Teribila fiică a preşedintelui României ţinteşte direct spre Bruxelles?, mai scrie presa italiană. Corriere della Sera nu uită să menţioneze gafele pe care mezina preşedintelui le-a făcut în trecut, precum greşelile gramaticale ale Elenei.

Publicaţia italiană a menţionat şi nemulţumirile strârnite de candidatura Elenei în rândul membrilor PDL. Ziarul aduce aminte de episodul în care fata preşedintelui a fost "somată" să îşi retragă numele de pe lista candidaţilor europarlamentari ai PDL de către Alina Mungiu-Pippidi, preşedinta Societăţii Academice din România.

Presa italiană o discreditează pe Elena Băsescu, amintind de faptul că a fost model. Publicaţia prezintă şi CV-ul fetei preşedintelui şi menţionează stagiul efectuat la Parlamentul European şi faptul că lucrează ca economist la o mare firmă.

Elena Băsescu s-a lăudat, luni, la depunerea celor 280.000 de semnături de susţinere strânse pentru candidatura sa independentă la PE. Fosta democrat-liberală s-a eschivat când a venit vorba de calităţile care ar recomanda-o pentru funcţia de europarlamentar: "Nu ştiu, cred că sunt câteva, dar dacă vi le spun, o să spuneţi probabil că mă dau mare", a spus Elena Băsescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close