Elena Băsescu, criticată de presa italiană. "Prima fiică, de pe podium la urne"

07 Apr 2009   •   12:41
Elena Băsescu, criticată de presa italiană. "Prima fiică, de pe podium la urne" Elena Basescu

Candidatura Elenei Băsescu la europarlamentare nu a rămas neobservată nici de presa internaţională. Cotidianul italian Corriere della Sera anunţă înscrierea Elenei Băsescu în cursa pentru alegerile europarlamentare şi o descrie pe mezina preşedintelui într-un mod ironic. Cotidianul italian a publicat un articol cu titlu: "Prima fiică, de pe podium la urne", anunţă Mediafax.

"Fiica preşedintelui îi deranjează chiar şi pe cei loiali lui Traian Băsescu! România nu are nevoie de o Barbie care să apere interesele naţionale", susţine publicaţia din Peninsulă care citează mai multe bloguri şi editoriale.

"Teribila fiică a preşedintelui României ţinteşte direct spre Bruxelles?, mai scrie presa italiană. Corriere della Sera nu uită să menţioneze gafele pe care mezina preşedintelui le-a făcut în trecut, precum greşelile gramaticale ale Elenei.

Publicaţia italiană a menţionat şi nemulţumirile strârnite de candidatura Elenei în rândul membrilor PDL. Ziarul aduce aminte de episodul în care fata preşedintelui a fost "somată" să îşi retragă numele de pe lista candidaţilor europarlamentari ai PDL de către Alina Mungiu-Pippidi, preşedinta Societăţii Academice din România.

Presa italiană o discreditează pe Elena Băsescu, amintind de faptul că a fost model. Publicaţia prezintă şi CV-ul fetei preşedintelui şi menţionează stagiul efectuat la Parlamentul European şi faptul că lucrează ca economist la o mare firmă.

Elena Băsescu s-a lăudat, luni, la depunerea celor 280.000 de semnături de susţinere strânse pentru candidatura sa independentă la PE. Fosta democrat-liberală s-a eschivat când a venit vorba de calităţile care ar recomanda-o pentru funcţia de europarlamentar: "Nu ştiu, cred că sunt câteva, dar dacă vi le spun, o să spuneţi probabil că mă dau mare", a spus Elena Băsescu.

Antena3.ro

Parteneri
x close