Antena 3 CNN Externe Elena Udrea, la Târgul de Turism de la Berlin: Trebuie să avem un sezon mai lung şi să lăsăm la preţ

Elena Udrea, la Târgul de Turism de la Berlin: Trebuie să avem un sezon mai lung şi să lăsăm la preţ

Elena Udrea, la Târgul de Turism de la Berlin: Trebuie să avem un sezon mai lung şi să lăsăm la preţ
Sursa foto: targ de turism
12 Mar 2009   •   21:02

România vrea să atragă cât mai mulţi turişti străini, dar mizeria şi preţurile mari de pe la noi i-au cam speriat pe nemţi, altădată mari iubitori de plaiuri româneşti.

Potrivit studiilor, nemţii vor să vadă biserici şi să se distreze. Cultură şi aventură. Ambele există în România, dar trebuie prezentate cât mai atractiv.
La Târgul de Turism de la Berlin, România încearcă să îşi promoveze cât mai bine atracţiile turistice.

?Le oferim cultură, patrimoniu cultural, le oferim natură aşa cum nu mai poate fi găsită în alte părţi ale Europei? spune Ionuţ Tata, directorul executiv al Asociaţiei de promovare şi dezvoltare a turismului Braşov.

Braşovul a atacat Berlinul sub un nou brand - be.Live.it. - în engleză, pentru că aşteaptă cât mai mulţi turişti străini. Sibiul se hrăneşte încă din gloria anului când a fost capitala culturală a Europei.

?Ceea ce am câştigat acum 2 ani ced că în următorii 10 ani vom exploata la maxim.? crede Wagner Raimar, consilier al municipiului Sibiu.
Ministrul turismului, Elena Udrea, prezentă la eveniment, consideră că litoralul este ?mărul putred? în această ecuaţie.
?Realităţile din ultimii ani de pe Litoralul românesc au fost de natură a-i îndepărta şi de a le slăbi speranţa că se mai poate să se întoarcă pe piaţa românească? a declarat aceasta cu privire la turiştii străini.

În 2006 am ieşit de la inima şi cataloagele celui mai mare tour-operator din lume - TUI. Din 2010 ne-am putea întoarce. Cu preţuri mai mici şi cu un sezon mai lung. Elena Udrea a spus că va vorbi cu hotelierii şi va încerca să-i convingă de faptul că e mai bine să avem mai mulţi turişti, mai mult timp, chiar dacă lăsăm puţin la preţ.



Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close