Antena 3 CNN Externe Elise, fetiţa răpită de la tatăl francez de mama rusoaică, motiv de dispută diplomatică

Elise, fetiţa răpită de la tatăl francez de mama rusoaică, motiv de dispută diplomatică

Elise, fetiţa răpită de la tatăl francez de mama rusoaică, motiv de dispută diplomatică
Sursa foto: Elise, Jean-Michel André
14 Apr 2009   •   13:47

Cazul unei fetiţe răpite în Franţa de către mama sa rusoaică riscă să se transforme într-un incident diplomatic. Ministrul de Externe de la Moscova spune că decizia autorităţilor ungare de a o trimite pe micuţa Elise în Franţa împreună cu tatăl său a fost una precipitată. Copilul a fost adus în Ungaria de mama sa. Din momentul divorţului, părinţii îşi dispută tutela asupra copilului pe care l-au plimbat, în tot acest timp, dintr-o parte în alta a Europei.

La 20 martie, în timp ce-şi aducea fetiţa de la şcoală, Jean-Michel André a fost atacat de doi indivizi care l-au bătut şi au fugit cu micuţa Elise.

André susţine că la răpire a luat parte şi mama fetei - fosta sa soţie rusoaică, Irina, cu care este în divorţ. Cei doi au obţinut, fiecare în ţara sa, tutela asupra copilului şi punerea celuilalt soţ sub acuzare.

Elise a fost deja dusă în Rusia în 2007, de unde tatăl său a reuşit s-o aducă înapoi. De această dată, însă, parchetul rus avertizase că nu va mai restitui fetiţa. André a alertat poliţia franceză, care a mobilizat Interpolul. După mai multe alarme false, Elise a fost identificată în Ungaria, în momentul în care mama sa încerca s-o treacă în Ucraina.

După ce mama fetei a fost reţinută, copilul a fost adăpostit temporar într-un cămin. Tatăl s-a grăbit să-şi reîntâlnească fiica şi susţine că aceasta l-a recunoscut imediat. Deşi s-a încheiat cu bine, povestea i-a lăsat un gust amar.

Potrivit unor surse guvernamentale, autorităţile din Franţa şi Rusia vor încerca să găsească o soluţie în interesul copilului. Alte aproape 50 de dosare de divorţ franco-ruseşti îşi aşteaptă şi ele rezolvarea.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close