Antena 3 CNN Externe Elveţia va mări controalele pentru ca firmele să nu angajeze români şi bulgari ?la negru?

Elveţia va mări controalele pentru ca firmele să nu angajeze români şi bulgari ?la negru?

Elveţia va mări controalele pentru ca firmele să nu angajeze români şi bulgari ?la negru?
Sursa foto: referendum elvetia
09 Feb 2009   •   02:30

Deşi elveţienii au respins referendumul privind dreptul la muncă al românilor şi bulgarilor, statul va înăspri condiţiile de pe piaţa muncii. Astfel, reprezentantul Elveţiei la UE, Jacques de Watteville, a subliniat că ţara sa va ţine cont de cei care au votat "nu" la referendum şi va creşte cu 20% controalele la angajatori, în special în domenii precum construcţiile sau serviciile hoteliere.
"Pentru elveţieni, dumpingul salarial este o chestiune foarte importantă. Votul de duminică a confirmat acest lucru şi de aceea am şi introdus perioadele de tranziţie cu măsuri de acompaniere", a explicat ambasadorul, citat de NewsIn, după publicarea rezultatelor oficiale ale referendumului privind libera circulaţie a românilor şi bulgarilor. "Controalele la angajatori vor fi sporite cu aproximativ 20%, pentru a ne asigura că totul se desfăşoară conform legii şi pentru a evita orice abuz sau ilegalitate", a adăugat de Watteville.
Astfel, atenţia se va orienta spre domeniile cheie frecventate de imigranţi, precum construcţiile, hotelurile şi restaurantele. Acestea vor avea menirea dacă angajatorul a respectat condiţiile de muncă şi salariile prevăzute de normele elveţiene. În caz contrar, se aplică amenzi sau chiar de retragerea autorizaţiei de funcţionare a firmei.
Elveţienii au aprobat cu aproape 60% din voturi prelungirea acordurilor cu UE, în vigoare din 2002, referitoare la libera circulaţie a persoanelor şi au fost de acord ca ele să fie extinse, pentru a include România şi Bulgaria, cele mai noi membre ale UE. Doar patru cantoane din cele 26 au votat "nu", trei de limbă germană şi unul de limbă italiană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close