Antena 3 CNN Externe "Este vie şi este ostatică în Gaza" | Răsturnare de situaţie în cazul lui Emily, fetiţa de 8 ani, despre care tatăl ei a spus că este recunoscător că a fost ucisă şi nu răpită de terorişti

"Este vie şi este ostatică în Gaza" | Răsturnare de situaţie în cazul lui Emily, fetiţa de 8 ani, despre care tatăl ei a spus că este recunoscător că a fost ucisă şi nu răpită de terorişti

Emily Hand, o fetiță de 8 ani din Kibbutz Be'eri, despre care s-a raportat că a fost ucisă în atacul Hamas din 7 octombrie, ar fi în viață printre cei ținuți ostatici în Gaza, notează presa israeliană. Vestea a venit ca un şoc pentru familie care este acum îngrijorată de felul în care este tratată micuţa.

"Este vie şi este ostatică în Gaza" | Răsturnare de situaţie în cazul lui Emily, fetiţa de 8 ani, despre care tatăl ei a spus că este recunoscător că a fost ucisă şi nu răpită de terorişti
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Noi 2023   •   20:39

Potrivit familiei vestea că Emily ar putea fi, de fapt, în viaţă şi ţinută ostatică în Gaza a venit pe data de 31 octombrie. De atunci, alături de autorități, mai ales că micuţa are şi cetățenie irlandeză se fac demersuri pentru a afla care este starea ei şi ce se poate face pentru a o salva. 

Mai mult, în speranța că apelul lor va fi auzit familia lui Emily a făcut un apel în studioul Channel 12 pentru a-i transmite că este iubită şi se face tot posibilul ca ea să ajungă teafără acasă. 

Sora lui Emily, Natalie, a transmis un mesaj emoţionant.

"Vreau să-ți spun că facem totul pentru a te aduce acasă. Știm că ești ținută ostatică. Te iubim foarte mult și ne este dor de tine", a transmis cu emoție Natalie, potrivit  The Times of Israel

Reamintim că Emily a ajuns în atenţia publică după ce tată ei Thomas a povestit, într-un interviu pentru CNN, cum teroriștii Hamas au atacat Kibbutz-ul Be'eri, acolo unde fetița se afla în vizită la o prietenă.

Când a fost informat că fiica sa Emily, în vârstă de 8 ani, a fost ucisă în urma atacului din 7 octombrie, bărbatul a primit cu bucurie vestea, subliniind că moartea în acest caz este mult mai ușoară decât să fii ostatic Hamas. 

"Este mai uşor să mori decât să fii ostatic"

"Au spus doar că au găsit-o pe Emily, e moartă și eu am zis: da. Am spus, da și am zâmbit, pentru că asta este cea mai bună veste dintre toate posibilitățile pe care le știam. Era cea mai bună, posibil, la care speram: să fie moartă sau să fie în Gaza. Şi dacă știți ceva despre ceea ce le fac oamenilor din Gaza, asta e mai rău decât moartea. Este mai rău decât moartea. Felul în care te tratează. Nu au mâncare, nu au apă.

"Ar fi fost într-o cameră întunecată, îngrozită în fiecare minut"

Ar fi fost într-o cameră întunecată, plină cu cine știe câți oameni și ar fi îngrozită în fiecare minut, oră, zi și posibil ani de zile. Așa că moartea a fost o binecuvântare, o binecuvântare absolută", a mai spus, în lacrimi, tatăl lui Emily, într-un interviu cutremurător pentru CNN. 

Acum familia lui Emily aşteaptă cu speranță ca autorităţile că vină cu vești bune şi în curând să o strângă în braţe în siguranță. 

 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close