Antena 3 Externe Noi imagini cu momentul în care Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat, într-o plimbare în Franța

Noi imagini cu momentul în care Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat, într-o plimbare în Franța

de Laura Dinu    |    09 Iun 2021   •   13:39
Noi imagini cu momentul în care Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat, într-o plimbare în Franța
Sursa foto: Hepta

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost pălmuit de un bărbat, marți, în timpul unei plimbări în regiunea Drome din sud-estul Franței.

Macron a declarat, ulterior, că nu s-a temut pentru siguranța lui și că nimic nu îl va împiedica să își continue treaba. 

În imaginile care au făcut înconjurul internetului, președintele întinde mâna pentru a saluta un bărbat din mulțime, care se afla în spatele unei bariere metalice, moment în care acesta îi dă o palmă și strigă ”Jos Macronia!” („A Bas La Macronie”).

Doi dintre agenții de securitate ai președintelui au intervenit imediat, în timp ce un altul l-a condus pe președinte departe de agresor. 

Un video postat pe Twitter însă, arată că, la doar câteva secunde, Macron s-a întors în fața mulțimii și a strâns în continuare mâna susținătorilor. 

Potrivit Reuters, două persoane au fost arestate.

În urma incidentului, mai mulți lideri politici și-au exprimat solidaritatea față de președintele Macron.

Emmanuel Macron, prima reacție după ce a fost lovit la un eveniment: "Funcțiile nu trebuie să facă obiectul unei agresiuni"

Macron a anunțat că se simte bine, după acest eveniment și a catalogat situația drept un act izolat, susținând că funcțiile nu ar trebui să reprezinte motivul unei agresiuni.

"Totul este bine acum, sunt bine! Acest incident cred că este un fapt izolat. Acest lucru nu ar trebui să eclipseze restul subiectelor importante cu care se confruntă lumea în acest moment.

Funcțiile din cadrul Republicii trebuie să fie respectate, iar eu nu voi renunța niciodată la această luptă. Funcțiile, indiferent care sunt ele, nu trebuie să facă obiectul unei agresiuni.

În Republică există pluralism politic, libertatea de expresie și libertatea de a vota, iar fiecare om decide cui îi acordă votul său. Tocmai de aceea, nu ar trebui să existe acte de violență, de ură în discurs și nici în fapte", a explicat el pentru Le Dauphiné Libéré.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close