Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron, prima reacție după ce a fost lovit la un eveniment: "Funcțiile nu trebuie să facă obiectul unei agresiuni"

Emmanuel Macron, prima reacție după ce a fost lovit la un eveniment: "Funcțiile nu trebuie să facă obiectul unei agresiuni"

Președintele Franței a fost protagonistul unui incident, marți, în timpul unei vizite în departamentul Drome. Macron a anunțat că se simte bine, după acest eveniment și a catalogat situația drept un act izolat, susținând că funcțiile nu ar trebui să reprezinte motivul unei agresiuni.

Emmanuel Macron, prima reacție după ce a fost lovit la un eveniment: "Funcțiile nu trebuie să facă obiectul unei agresiuni"
Sursa foto: colaj Hepta / Twitter
de Maria Zărnescu    |    08 Iun 2021   •   22:25

"Totul este bine acum, sunt bine! Acest incident cred că este un fapt izolat. Acest lucru nu ar trebui să eclipseze restul subiectelor importante cu care se confruntă lumea în acest moment.

Funcțiile din cadrul Republicii trebuie să fie respectate, iar eu nu voi renunța niciodată la această luptă. Funcțiile, indiferent care sunt ele, nu trebuie să facă obiectul unei agresiuni.

În Republică există pluralism politic, libertatea de expresie și libertatea de a vota, iar fiecare om decide cui îi acordă votul său. Tocmai de aceea, nu ar trebui să existe acte de violență, de ură în discurs și nici în fapte", a explicat el pentru Le Dauphiné Libéré.

Macron, pălmuit de un bărbat în timpul turneului său din Franța

Președintele francez Emmanuel Macron a început săptămâna trecută un „mare turneu” în Franța, înainte de alegerile regionale și de cele prezidențiale de anul viitor. Numai că în departamentul Drome a fost pălmuit de un bărbat!

Două persoane au fost arestate în Franța după ce președintele Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat în timpul unei plimbări în regiunea Drome din sud-estul Franței, relatează Reuters citând presa franceză.

BFM TV și RMC au publicat o înregistrare video distribuită pe Twitter care arată un bărbat într-un tricou verde, cu ochelari de soare și cu o mască de protecție strigând „Jos cu Macronia!” („A Bas La Macronie”) înainte de a-l lovi pe Macron.

Ofițerii de securitate ai lui Macron au intervenit rapid și l-au imobilizat rapid la pământ, trăgându-l pe președintele francez de la scena incidentului. Macron și-a continuat ulterior vizita.

În urma incidentului, mai mulți lideri politici și-au exprimat solidaritatea față de președintele Macron.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close