Antena 3 CNN Externe "Era un haos imens", "Ardea violent şi am văzut fragmente de cadavre". Mărturiile cutremurătoare ale supravieţuitorilor de la Burgas

"Era un haos imens", "Ardea violent şi am văzut fragmente de cadavre". Mărturiile cutremurătoare ale supravieţuitorilor de la Burgas

"Era un haos imens", "Ardea violent şi am văzut fragmente de cadavre". Mărturiile cutremurătoare ale supravieţuitorilor de la Burgas
Sursa foto: Foto captura YouTube
19 Iul 2012   •   09:52

Atacul terorist produs miercuri în aeroportul Burgas din Bulgaria a vizat un autocar care transfera către terminal turiştii israelieni sosiţi cu un avion charter cu 151 de persoane la bord. Potrivit ultimului bilanţ, numărul morţilor s-a ridicat la opt: şase israelieni, un bulgar şi atacatorul sinucigaş.

VEZI IMAGINI FILMATE LA SCURT TIMP DUPĂ EXPLOZIE

Un israelian, care se afla într-un autocar staţionat în apropierea celui care a explodat, a descris pentru CNN scena atacului.
  
"În momentul în care am urcat (în autocar) am auzit o explozie foarte puternică. Era al treilea autocar de la al nostru. Toţi au început să alerge în toate direcţiile. Era un haos imens", a declarat martorul Oran Katz.
  
Bărbatul era împreună cu soţia şi cei trei copii ai săi.
  
"Ne-am luat copiii cu noi şi am fugit cât de departe am putut de explozie. Fiica mea cea mare are un handicap, aşa că am decis să mă întorc pentru a lua scaunul cu rotile", a explicat el. "Era un incendiu uriaş, şi nu ni s-a permis să ne apropiem. Deodată, am observat o femeie care zăcea inconştientă lângă mine, foarte aproape de autocarul care ardea. Am ridicat-o împreună cu un alt bărbat şi am reuşit să o îndepărtăm de flăcările care i-ar fi cuprins corpul în câteva secunde", povesteşte el.
  
Katz, care s-a întors apoi la familia sa pentru a merge la hotel, a declarat că a văzut cel puţin şase persoane în jurul său care erau rănite şi sângerau. "Nu am putut vedea nimic din ce se întâmpla în interiorul autocarului care a explodat. Ardea violent", a adăugat el.
  
Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Jerusalem Post, martorii oculari au declarat că explozia s-a declanşat în partea din faţă a autocarului.
  
"Urcaserăm în autocar ... Erau mulţi oameni acolo .. Deodată a urcat cineva şi a explodat ceva. Am auzit o explozie. Şi am văzut fragmente de cadavre. Am încercat să ieşim", a declarat o tânără, Gal Malka, pentru Channel 2 prin telefon.
  
"Uşa era închisă. Dar era o gaură în lateral, prin care eu şi prietenii mei am ieşit", a povestit ea.
  
Shimon Avraham, un locuitor din Iersualim, a declarat pentru Channel 10 că forţele de securitate au ajuns la faţa locului în zece minute de la explozie.
  
Un bărbat pe nume Ben a declarat pentru Channel 2 că se afla în spatele autocarului împreună cu mama sa, atunci când acesta a fost zguduit de o explozie puternică. "Autocarul a luat foc, oamenii strigau şi noi am sărit pe fereastră", scrie Mediafax.×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close