Antena 3 CNN Externe Eurodeputat spaniol, expulzat din Venezuela pentru că l-a numit pe Chavez ?dictator?

Eurodeputat spaniol, expulzat din Venezuela pentru că l-a numit pe Chavez ?dictator?

Eurodeputat spaniol, expulzat din Venezuela pentru că l-a numit pe Chavez ?dictator?
Sursa foto: Luis Herrero
14 Feb 2009   •   18:48

Un eurodeputat spaniol a fost expulzat din Venezuela. Autorităţile de la Caracas au luat această decizie deoarece oficialul l-a catalogat pe preşedintele Hugo Chavez drept dictator. Luis Herrero le-a spus cetăţenilor să voteze ?în libertate?, ?nu cu teama că un dictator încearcă premeditat să se impună?. ?Eurodeputatul Luis Herrero a fost invitat să părăsească ţara, aplicând instrucţiunile puterii electorale în deplinul respect al drepturilor omului?, precizează un comunicat al Ministerului venezuelean de Externe.
Eurodeputatul se afla în Venezuela în calitate de observator la referendumul de duminică privind amendarea Constituţiei. Dacă va fi aprobat de populaţie, referendumul va permite eliminarea limitării numărului de mandate prezidenţiale, parlamentare, de guvernatori, consilieri municipali şi primari.
În semn de protest faţă de atitudinea autorităţilor de la Caracasm Ministerul spaniol de Externe a anunţat că îl va convoca ?în cel mai scurt timp? pe ambasadorul Venezuelei la Madrid, pentru a da explicaţii în legătură cu incidentul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close