Antena 3 CNN Externe Europa, reticentă la a mai trimite trupe în Afganistan

Europa, reticentă la a mai trimite trupe în Afganistan

Europa, reticentă la a mai trimite trupe în Afganistan
Sursa foto: razboi afgan
04 Noi 2009   •   02:42

Statele europene este puţin probabil să contribuie cu trupe suplimentare în Afganistan, a declarat şeful Comisiei Europene, făcând aluzie la analiza preşedintelui american Barack Obama de a suplimenta forţele american de pe acest front.
Sondajele din multe state europene arată că majoritatea este în favoarea retragerii din Afganistan, deşi NATO cere o creştere a numărului de soldaţi cu până la 40.000 ca parte a unei noi strategii de combatere a talibanilor şi al Qaeda.
Acum sunt circa 67000 de soldaţi american şi 42.000 aliaţi în Afganistan. Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Polonia sunt cei mai mari contributori europeni, cu 21000 soldaţi.

"Sincer, în Europa, nu există un mare entuziasm pentru trimiterea a mai multe trupe în Afganistan. Aceasta este situaţia opiniei publice în Europa," a precizat Jose Manuel Barroso la Washington.
Miniştrii europeni au declarat că se aşteaptă ca o decizie să se ia la reuniounea miniştrilor de Externe din NATO, în decembrie.
Preşedintele afgan Hamid Karzai, care a obţinut un al doilea mandat de cinci ani, a avut o convorbire cu preşedintele american, în care i s-a cerut să lupte cu corupţia.
"Vom aştepta să vedem pe cine are în guvern. O zonă în care aşteptăm să îl ajutăm este îmbunătăţirea guvernării, ce înseamnă lupta cu corpuţia, arăta purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Ian Kelly.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan trupe NATO
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close