Antena 3 CNN Externe Explozii în Palma de Mallorca, după un avertisment al organizaţiei separatiste basce ETA

Explozii în Palma de Mallorca, după un avertisment al organizaţiei separatiste basce ETA

Explozii în Palma de Mallorca, după un avertisment al organizaţiei separatiste basce ETA
09 Aug 2009   •   23:38

Două explozii s-au produs, într-un interval de o oră, într-un restaurant din Palma de Mallorca. Deflagraţiile au avut loc la puţin timp, după un avertisment al organizaţiei separatiste basce ETA. Dispozitivele explozive erau de putere slabă şi nu au provocat rănirea gravă a vreunei persoane.

Primă bombă a explodat în toaletele pentru femei de la restaurantul La Rigoletta, din Palma de Mallorca. A doua deflagraţie, se pare controloată, a fost auzită la mai puţin de o oră.

"Eram aici şi ne uitam pe fereastră şi am văzut că dintr-o dată poliţiştii au intrat şi au evacuat pe toată lumea. Apoi s-a auzit ca o explozie slabă, ca o explozie controlată pentru că nu a fost nici fum şi nici alte pagube", spune un martor.

Guvernul regional basc a anunţat că o firmă de taximetrie din Ţara Bascilor a primit cu puţin timp înainte un apel care informa, în numele ETA, despre prezenţa uneia sau mai multor bombe într-un restaurant din Palma de Mallorca.

Atacul a venit la doar 10 zile după un alt incident revendicat de organizaţia separatistă ETA. Atunci doi gardieni civili şi-au pierdut viaţa.

Separatiştii sunt consideraţi a fi responsabili pentru moartea a cel puţin 800 de oameni în ultimii 40 de ani în incercarea lor de a obţine independenţa provinciei basce din nordul Spaniei.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close