Antena 3 CNN Externe Extremiştii italieni cer suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie în spaţiul UE

Extremiştii italieni cer suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie în spaţiul UE

Extremiştii italieni cer suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie în spaţiul UE
Sursa foto: extremist
18 Feb 2009   •   21:50

Organizaţia italiană de extremă-dreapta Forza Nuova cere suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie în spaţiul UE, pedepsirea dură a violatorilor şi expulzarea tuturor imigranţilor care au antecedente penale, relatează pagina online a agenţiei ASCA, citată de Mediafax.
Forza Nuova a tipărit un manifest care va fi distribuit în 100 de oraşe italiene în urma seriei de violuri care au avut loc în Italia, în ultimele săptămâni.
"Ce ai face dacă i s-ar întâmpla mamei tale, soţiei tale sau fiicei tale? Imigranţilor violatori, v-a sunat ceasul! Închideţi taberele de nomazi, expulzaţi romii. Imediat!", este mesajul de pe manifestul care conţine imaginea unei femei ce zace la pământ, cu hainele rupte şi urme de sânge.
Mai mult, organizaţia extremistă lansează un apel la organizarea, sâmbătă, a unor proteste în "100 de oraşe italiene", ca urmare a recentelor violuri de la Roma şi Milano.
În afara suspendării dreptului românilor la libera circulaţie în spaţiul UE Forza Nuova cere şi expulzarea "tuturor clandestinilor şi tuturor imigranţilor care au antecedente penale în Italia sau în ţara de origine".
În Italia au avut loc mai multe violuri în ultimele săptămâni, o parte dintre acestea fiind atribuite imigranţilor români. Doi români au fost arestaţi marţi seara, după ce a fost violată o italiancă de 14 ani, în zona Caffarella (Roma). Duminică seara, patru cetăţeni români au fost bătuţi într-un atac cu tentă xenofobă care a avut loc la Roma după un protest al organizaţiei Forza Nuova.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close