Antena 3 CNN Externe Familiile vor suporta costurile repatrierii victimelor cutremurului din Italia

Familiile vor suporta costurile repatrierii victimelor cutremurului din Italia

Familiile vor suporta costurile repatrierii victimelor cutremurului din Italia
Sursa foto: Cutermur Italia
08 Apr 2009   •   18:40

Repatrierea românilor morţi în urma cutremurului din Italia se va face, cel mai probabil pe banii familiilor. Autorităţile din Peninsulă au anunţat că vor suporta costurile pentru transportul celor cinci români decedaţi, din localitatea L'Aquila doar până la aeroportul din Roma. Bilanţul cutremurului de luni din Italia a ajuns la peste 260 de morţi şi 17.000 de sinistraţi.

Autorităţile italiene asigură, la solicitarea familiilor celor cinci români decedaţi la cutremurul de luni din Italia, transportul gratuit din localitatea L'Aquila până la aeroportul din Roma. Transportul până în ţară urmează să fie asigurat de familiile celor decedaţi.

În urma cutremurului, din noaptea de duminică spre luni, din Italia au murit cinci români. Un ultim bilanţ arată că, în total peste 260 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste o mie sunt răniţi. Cei mai mulţi dintre cei rămaşi sinistraţi după cutremur au fost cazaţi în corturi ridicate la marginea oraşului. Printre aceştia se află şi sute de români, care au rămas fără locuinţe.

În ciuda situaţiei disperate din Italia, premierul Silvio Berlusconi spune că oamenilor nu le lipseşte nimic şi că sinistraţii se pot simţi ca în camping. ?Oamenii o duc foarte bine. Beneficiază de ajutorul şi de asistenţa voluntarilor, care sunt oameni extraordinari. Au tot ce le trebuie, asistenţă medicală, au medicamente, mâncare caldă şi un adăpost unde să se culce la sfârşitul zilei. E o situaţie temporară. E ca un weekend la camping."
Italienii din centrul ţării sunt însă, în stare de şoc pentru că replicile seismice par să nu se mai oprească. Două replici violente au lovit centrul ţării în ultimele 24 de ore. Specialiştii spun că, în următoarele zile, Italia ar putea fi lovită de alte replici seismice.

Antena 3

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close