Antena 3 CNN Externe FBI: Oraşele americane ar putea fi ţinta unor atentate asemănătoare celor din Bombay

FBI: Oraşele americane ar putea fi ţinta unor atentate asemănătoare celor din Bombay

FBI: Oraşele americane ar putea fi ţinta unor atentate asemănătoare celor din Bombay
Sursa foto: Robert Mueller
24 Feb 2009   •   08:34

Directorul poliţiei federale americane (FBI), Robert Mueller, a declarat luni, într-o conferinţă de presă despre combaterea terorismului, că oraşele americane ar putea fi ţinta unor atentate similare celor din Bombay. Atetatele din Bombay au fost soldate cu 172 de morţi şi au avut loc la sfârşitul lunii noiembrie.
Potrivit AFP, Mueller susţine că oraşele cele mai expuse unor astfel de atacuri sunt Seattle din statul Washington, San Diego din California, Miami din Florida şi New York.
"Aceste atentate ne amintesc de faptul că aceşti terorişti, cu un amplu program şi bani puţini, pot utiliza arme rudimentare pentru a-şi optimiza impactul", a aspus Mueller.
Directorul FBI a menţionat că Statele Unite sunt sub ameninţarea al-Qaida. Cu toate acestea, autorităţile americane "trebuie să se concentreze pe grupări teroriste mai puţin cunoscute" şi pe terorişti din interiorul frontierelor americane.
Mueller a adăugat că, după atacurile de la 11 septembrie din Statele Unite, SUA a ?aflat despre existenţa unor tineri provenind din comunităţi radicalizate şi recrutaţi pentru a merge în Afganistan, Irak, Yemen sau Somalia".
Antena3.ro

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close