Antena 3 CNN Externe O femeie şi-a convins soţul că are Alzheimer ca să ascundă că a furat 600.000 de dolari

O femeie şi-a convins soţul că are Alzheimer ca să ascundă că a furat 600.000 de dolari

O femeie din East Haven, un oraș din Connecticut, Statele Unite ale Americii, şi-a convins soţul că are Alzheimer ca să ascundă că a furat 600.000 de dolari.

O femeie şi-a convins soţul că are Alzheimer ca să ascundă că a furat 600.000 de dolari
Sursa foto: actionnewsjax.com
de Bianca Bostan    |    03 Noi 2021   •   13:07

Polițiștii americani au pus sub acuzare o femeie pentru că a furat 600.000 de dolari de la soțul ei de-a lungul a 20 de ani și a ascuns schema prin care a reușit acest lucru convingându-l pe bărbat că suferă de boala Alzheimer, relatează Insider.

Polițiştii afirmă că Donna Marino, în vârstă de 63 ani, a sustras banii din mai multe surse, inclusiv din ajutorul de șomaj și cecurile de pensie ale bărbatului, și a depus o parte a acestora în contul bancar al mamei sale. Femeia a fost arestată de detectivii poliţiei din East Haven pentru furt şi fals în acte.

Deocamdată, Marino a fost eliberată până la următoarea audiere în fața instanței ce va avea loc pe 29 noiembrie.

În 2019, fiica soţului lui Marino, Elena Marino, a reclamat pentru prima dată posibila fraudă după ce a găsit documentele tatălui ei împrăştiate în toată casa. Ea a afirmat că soția tatălui ei a falsificat documentele pentru a prelua controlul asupra finanțelor bărbatului.

"M-a întrebat 'Am Alzheimer?' și i-am răspuns 'Nu tati, nu ai Alzheimer. Te minte ea", a spus fiica bărbatului.

Detectivii americani au descoperit că femeia l-a convins pe soțul ei că suferă de boala Alzheimer pentru a-și ascunde furtul. Marino le-a recunoscut anchetatorilor că şi-a convins soţul în vârstă de 70 de ani că suferă de această boală pentru a ajuta la ascunderea acţiunilor ei.

Autorităţile au stabilit ulterior că aceasta ar fi falsificat semnătura soţului pe mai multe documente legale, ea depunând fondurile într-un cont bancar secret.

"Ea inventa povești dimineața, spunându-i că alerga prin casă urmărind-o... spunând: Ieși din casa mea, nu te cunosc", a spus fiica victimei pentru WFSB. Ea a adăugat că mama victimei avea boala Alzheimer și că obținerea diagnosticului era cea mai mare frică a lui.

Autoritățile au declarat Registrului că Marino este acuzată și că a avut un prieten, care este notar public, să semneze un document legal pentru a-i acorda împuternicire asupra soțului ei în timp ce acesta nu era prezent. 

Ea a depus taxe pe numele lui și a amanet unele dintre bunurile sale, inclusiv bijuterii și monede rare, fără știrea lui, potrivit Registrului și WTIC. Marino le-a spus anchetatorilor că a folosit fondurile pentru a ajuta alți membri ai familiei să-și plătească chiria, alimentele și plățile pentru mașini, a raportat WFSB.

Bărbatul a depus actele de divorţ la începutul anului trecut, iar în momentul de faţă cuplul nu mai locuieşte împreună, fiica victimei spunând că l-a mutat pe tatăl său în Florida.

×
Subiecte în articol: furt Alzheimer
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close