Antena 3 CNN Externe Fetiţa care nu mai creşte îi surprinde pe medicii din Marea Britanie

Fetiţa care nu mai creşte îi surprinde pe medicii din Marea Britanie

Fetiţa care nu mai creşte îi surprinde pe medicii din Marea Britanie
Sursa foto: Suraya Brown
04 Feb 2009   •   11:05

Doctorii britanici sunt puşi în dificultate de cazul micuţei Suraya Brown. Bebeluşul a încetat, pur şi simplu, să crească, lăsându-i fără răspuns pe medici, anunţă The Mirror. La un an şi două luni de la naştere, fetiţa cântăreşte cât un nou-născut, 3,5 kilograme.
Copiii normali de vârsta Surayei au în jur de zece kilograme. Deşi a fost consultată numeroşi specialişti, medici pediatri, nutriţionişti şi geneticieni britanici şi străini, nu a fost găsită nici o soluţie pentru starea fetiţei. Medicii nu-şi pot da seama de ce Suraya nu ia în greutate şi nu creşte în înălţime.
La naştere, Suraya cântărea 1,200 kilograme. Fetiţa s-a născut cu patru săptămâni înainte de termen. A fost tot timpul hrănită artificial şi până în prezent nu poate vorbi, nu stă în şezut şi nici nu merge de-a buşilea.
Experţii bănuiesc că ar putea fi vorba de o formă rară de nanism. Medicii mai iau în considerare o variantă: organismul fetiţei ar putea respinge propriii hormoni de creştere.
Mama fetiţei, Atlanta Ruzman, în vârstă de 24 de ani, spune că Suraya seamană cu o păpuşă. De fapt, sora fetiţei are o păpuşă mai mare ca ea.
Un medic de la spitalul londonez Great Ormond Street a declarat: ?Nu am mai întâlnit un caz ca al Surayei. Am făcut numeroase teste, dar încă nu am descoperit de ce nu creşte?.
Sursă foto: The Mirror
Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close