Antena 3 CNN Externe Două fetițe de 4 și 6 ani au fost găsite, speriate și pierdute, lângă granița americană. Ele aveau asupra lor doar un bilet cu o adresă

Două fetițe de 4 și 6 ani au fost găsite, speriate și pierdute, lângă granița americană. Ele aveau asupra lor doar un bilet cu o adresă

Agenții de la granița SUA cu Mexicul au găsit două fetițe din Honduras, în vârstă de 4 și respectiv 6 ani, rătăcind singure.

Două fetițe de 4 și 6 ani au fost găsite, speriate și pierdute, lângă granița americană. Ele aveau asupra lor doar un bilet cu o adresă
Sursa foto: Twitter/Fox News
de Alexandra Ionescu    |    16 Oct 2021   •   14:02

Locația din sudul barajului Morelos este folosită frecvent ca punct de trecere pentru migranții minori neacompaniați. Un agent care patrula în zonă a văzut fetițele și îngrijorat de bunăstarea lor a mers să le verifice.

Surorile aveau la ele un bilet pecare scria adresa unei mătuși ”tia”. ''Fetele au fost luate și se va încerca să fie reunite cu familia'', au spus oficialii, potrivit Fox News.

În ciuda eforturilor administrației președintelui Joe Biden de a încerca să faciliteze neutralizarea imigranților eligibili pentru cetățenia americană ca parte a unei serii de măsuri menite să întoarcă politicile anti-imigraționiste ale fostului președinte Donald Trump, părinții continuă să își riște viețile pentru a trimite copiii singuri în SUA cu ajutorul traficanților de ,igranți.

Un raport din august arată că 113,791 de minori neînsoțiți au fost găsiți de către agenții de frontieră între 1 octombrie 2001 - și  până la începutul anului 2021.

În ultimele trei luni 18,962 de minori neacompaniați au trecut ilegal granița

În septembrie, o fetiță de 2 ani, şi fratele ei de 3 luni, au fost abandonaţi de traficanții de migranți pe malul unui râu din Texas. 

Lângă cei doi copii era găsit un bilet pe care scria că sunt frați, dar care nu oferea mai multe informații. Nicăieri în zonă nu s-au găsit urme ale traficanților de migranți care au abandonat copiii.

 

×
Subiecte în articol: migranti SUA Mexic granita fetite Honduras
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close