Antena 3 CNN Externe Fost ministru olandez: Vom avea o recesiune care va face anii '30 să pară nimic

Fost ministru olandez: Vom avea o recesiune care va face anii '30 să pară nimic

Fost ministru olandez: Vom avea o recesiune care va face anii '30 să pară nimic
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
04 Sep 2011   •   16:36

Un fost ministru al Finanţelor din Olanda a avertizat că Europa ar intra într-ro recesiune mai gravă decât cea din anii 1930 dacă zona euro s-ar destrăma, conform Reuters.

"Vom avea o recesiune care va face anii '30 să pară nimic. Întreagă Europă se va fărâmiţa”, a declarat Gerrit Zalm într-o emisiune televizată.

Zalm şi-a câştigat o reputaţie de conservator fiscal şi a fost unul dintre oponenţii reglementărilor pe buget la nivelul UE. De asemenea, el este cel mai longeviv ministru de Finanţe al Olandei. A stat în funcţie timp de 12 ani.

Oficialul a adăugat că nu este de acord cu eliminarea Greciei din zona euro, idee înaintată de unii politicieni care nu sunt de acord ca toate guvernele din zona euro să folosească bani publici pentru a sprijini state cu deficite şi datorii prea ridicate.

„Nu cred că aceasta este soluţia. Următorul pas va fi să ceară ca Italia să iasă din zona euro, apoi Irlanda şi Portugalia. Dacă se continuă aşa rămâi doar cu Olanda şi Germania. Nu cred că ar fi o evioluţie bună”, a spus Zalm.



×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close