Antena 3 CNN Externe Fostul comandant al Scotland Yard locuieşte, împreună cu sora lui, în apartamentul de serviciu

Fostul comandant al Scotland Yard locuieşte, împreună cu sora lui, în apartamentul de serviciu

Fostul comandant al Scotland Yard locuieşte, împreună cu sora lui, în apartamentul de serviciu
Sursa foto: sapca politist
27 Ian 2009   •   13:09

Sir Ian Blair, fostul comandant al Scotland Yard, a devenit ţinta criticilor după ce s-a dezvălui faptul că el continuă să locuiască într-un apartament de serviciu. Luna trecută, fostul comandant şi-a prezentat demisia. Ca şi cum nu era de ajuns, apartamentul de serviciu al fostului comandant britanic o adăposteşte şi pe sora acestuia, anunţă Daily Mail.
Apartamentul în care comandantul continuă să locuiască în mod fraudulos este evaluat la peste un milion de euro şi are vedere asupra râului Tamisa.
Preşedintele Alianţei Contribuabililor, Matthew Elliot, a declarat: "Acest apartament reprezintă un exces în privinţa beneficiilor acordate unui poliţist şi este absurd că Sir Ian continuă să-l folosească".
Potrivit presei britanice, apartamentul ar face parte dintr-o înţelegere confidenţială de retragere în valoare de un milion de lire (circa 1.065.000 de euro).
Apartamentul a fost cumpărat de Autoritatea Poliţiei Metropolitane, în 2005, la puţin timp după desemnarea în funcţie a lui Sir Ian Blair. La acea vreme, locuinţa costa 985.000 de lire sterline (circa un milion de euro).
Purtător de cuvânt al Autorităţii Poliţiei Metropolitane a refuyat să dea detalii referitoare la acest caz : "Detalii despre înţelegerile făcute în urma demisiei lui Sir Ian Blari rămân confidenţiale. Sir Ian va elibera apartamentul la sfârşitul lunii", a spus acesta.
Presa din Marea Britanie a făcut public şi un plan secret de remunerare a poliţiştilor din cadrul Autorităţii Poliţiei Metropolitane. Ofiţerii superiori erau recompensaţi cu o primă de circa 190.000 de lire sterline (aproximativ 200.000 de euro).
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close