Antena 3 CNN Externe Fostul director Vodafone ar putea prelua conducerea Yahoo!

Fostul director Vodafone ar putea prelua conducerea Yahoo!

Fostul director Vodafone ar putea prelua conducerea Yahoo!
09 Dec 2008   •   19:10

Conducerea Yahoo! este pe punctul de a lua o decizie privind numirea unui nou director executiv. Consiliul companiei a autorizat verificarea recomandărilor unor candidaţi cheie, printre care se numără şi fostul şef al Vodafone, Arun Sarin, conform unor surse citate de Wall Street Journal.
Consiliul de conducere al Yahoo! s-a reunit săptămâna trecută pentru discuţii privind posibilii candidaţi la funcţia de director executiv, însă nu au fost dezvăluite numele celorlalţi candidaţi luaţi în calcul.
Un purtător de cuvânt al Yahoo! a refuzat să facă comentarii referitoare la Arun Sarin, iar fostul director executiv al Vodafone nu a putut fi contactat. Yahoo! a anunţat, luna trecută, că a început să caute un candidat care să îl înlocuiască pe Jerry Yang în funcţia de director executiv. Yang a fost criticat de acţionari pentru că nu a acceptat oferta Microsoft, însă va rămâne director al companiei şi membru al board-ului şi va lucra îndeaproape cu succesorul său.
Sarin a anunţat, în iulie 2008, că intenţionează să revină în California şi că ia în calcul posibilitatea de a lucra pentru o companie privată. Timp de cinci ani Sarin a contribuit la dezvoltarea uneia dintre cele mai importante companii de telecomunicaţii din lume.
În perioada în care s-a aflat la conducerea Vodafone, el a reuşit să extindă operaţiunile companiei pe pieţele emergente din India şi Turcia, grupul achiziţionând, pentru 10,9 miliarde de dolari, pachetul majoritar de acţiuni al Hutchinson Essar, una dintre cele mai importante companii indiene de telefonie mobilă.
În acelaşi timp, Sarin a făcut demersuri în vederea reducerii costurilor şi reorientării strategiei companiei pe pieţele cu o evoluţie slabă, experienţă care l-ar putea ajuta şi în cazul Yahoo!.
Antena3.ro

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close