Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte al Israelului, acuzat de viol şi obstrucţionarea justiţiei

Fostul preşedinte al Israelului, acuzat de viol şi obstrucţionarea justiţiei

Fostul preşedinte al Israelului, acuzat de viol şi obstrucţionarea justiţiei
Sursa foto: Moshe Katsav
08 Mar 2009   •   18:00

Moshe Katsav , fostul preşedinte israelian, a fost acuzat de agresiune sexuală, viol şi obstrucţionarea justiţiei. Katsav ar fi violat şi agresat sexual mai multe angajate în timp ce deţinea funcţia de ministru al Turismului, dar şi în timpul mandatului de preşedinte, anunţă Jerusalem Post.

Anunţul a fost făcut de procurorul general al statului evreu Menachem Mazuz. Moshe Katsav nu a pledat vinovat la acuzaţiile de agresiune sexuală, cu toate că l-ar fi scutit de acuzaţii mult mai grave. Fostul preşedinte a menţionat că doreşte să îşi dovedească nevinovăţia.

Moshe Katsav a fost preşedintele Israelului între 2000 şi 2007. În anul 2000 a fost ales preşedinte al Statului Israel învingându-l, într-un mod surprinzător pe experimentatul om de stat Shimon Peres.

Având imaginea unui activist politic relativ tânăr, prezentabil, ridicat cu succes din generaţia copiilor imigraţi din ţările Orientului şi în acelaşi timp conservator, cu o familie care respectă perceptele religioase, Moshe Katzav s-a bucurat de sprijinul partidelor de dreapta şi al celor clericale, inclusiv al partidului ultra-ortodox de rit oriental Shas.

Katsav a deţinut şi funcţiile de ministru adjunct al locuinţelor, ministru al muncii şi al ajutorului social, ministru al transporturilor şi ministru al turismului.



Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close