Antena 3 CNN Externe Francezii se revoltă din nou, după moartea în închisoare a unui tânăr arab (VIDEO)

Francezii se revoltă din nou, după moartea în închisoare a unui tânăr arab (VIDEO)

Francezii se revoltă din nou, după moartea în închisoare a unui tânăr arab (VIDEO)
Sursa foto: Franþa
11 Iul 2009   •   14:52

Francezii se tem că vor trăi din nou coşmarul revoltelor de la periferia marilor oraşe, de acum câţiva ani. Pentru a treia noapte la rând, zeci de tineri au incendiat maşini şi au devastat magazine într-un orăşel din sud-estul ţării. Violenţele au izbucnit după ce un tânăr de origine arabă a murit în arestul poliţiei, aparent în urma sinuciderii.

Familia şi prietenii săi susţin, însă, că este imposibil ca tânărul să-şi fi pus capăt zilelor. Peste o sută de poliţişti, susţinuţi de un elicopter, au fost detaşaţi în localitate pentru a încerca să restabilească ordinea.

Mohamed Benmouna, casier la un supermarket din localitatea Firminy, aflat în arestul poliţiei cu acuzaţia de jaf, a murit miercuri. Reprezentanţii poliţiei susţin că tânărul a încercat să se spânzure şi a intrat în comă. Familia sa însă a deschis un proces şi cere să se stabilească circumstanţele exacte în care s-a produs decesul.

Procurorul care instrumentează cazul a declarat că autopsia a demonstrat că decesul tânărului a survenit prin sufocare, iar pe trup nu au fost identificate urme de violenţă. El a adăugat că echipamentul de supraveghere din celula lui Benmouna nu funcţiona. Inspectoratul de poliţie a deschis o anchetă în acest caz.



Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close