Antena 3 CNN Externe Franţa contrazice OMS. Nivelul de alertă în cazul gripei porcine, păstrat la 5

Franţa contrazice OMS. Nivelul de alertă în cazul gripei porcine, păstrat la 5

Franţa contrazice OMS. Nivelul de alertă în cazul gripei porcine, păstrat la 5
Sursa foto: franta
12 Iun 2009   •   11:09

Guvernul francez a decis să menţină nivelul de alertă în cazul gripei porcine la 5 în Franţa, după anunţul OMS care a ridicat gradul de alertă la maxim, adică şase, anunţă AFP.

?Un grup de experţi s-a reunit şi a confirmat în mod unanim că situaţia actuală nu necestită trecerea la nivelul 6? a explicat ministrul Sănătăţii Roselyne Bachelot. ?În Franţa nu se poate vorbi de o circulaţie activă a virusului? a subliniat aceasta.

În Franţa au fost confirmate 73 de cazuri de gripă A H1N1.

Pe de altă parte, presa internaţională relatează faptul că în state precum SUA, măsurile luate până acum în privinţa gripei noi sunt cele prevăzute în faza 6. Deşi majoritatea cazurilor nu au prezentat o severitate majoră, în SUA au fost înregitrate 27 de decese şi aproximativ 1000 de oameni au fost spitalizaţi, scrie Reuters.

Potrivit jurnaliştilor, SUA se pregăteşte de o pandemie de gripă de ani buni de zile. Stocuri mari de medicamente antivirale precum Tamiflu şi Relenza au fost făcute iar autorităţile locale şi federale au participat la exerciţii de distribuţie. Mai mult, SUA a investit sute de milioane de dolari în producerea unui vaccin împotriva virusului gripal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close