Antena 3 CNN Externe Franţa critică dur atitudinea "unor state din Europa de est" faţă de criza refugiaţilor

Franţa critică dur atitudinea "unor state din Europa de est" faţă de criza refugiaţilor

Franţa critică dur atitudinea "unor state din Europa de est" faţă de criza refugiaţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
30 Aug 2015   •   17:27

Refuzul unor state europene, mai ales al celor din est, de a primi refugiaţi este "scandalos", a declarat ministrul de Externe al Franţei, Laurent Fabius, conform Sputnik. 

 
Uniunea Europeană în acest moment se confruntă cu o criză majoră de refugiaţi veniţi cu sutele de mii din zonele afectate de conflict. 
 
Printre acestea se numără şi Italia, Grecia, Turcia şi statele baltice. 
 
Estimările oficiale ale Uniunii Europene arată că aproximativ 340.000 de refugiaţi au fost identificaţi la graniţele blocului european între ianuarie şi iulie 2015, de trei ori mai mare decât aceeaşi perioadă din 2014. 
 
"Cât despre toţi acei oameni care sunt alungaţi politic din ţările lor, trebuie să îi primim cu căldură. Fiecare stat trebuie să răspundă la acest apel. Franţa, Germania şi altele au răspuns, dar văd alte state care nu acceptă cotele de refugiaţi. Este scandalos", a explicat oficialul. 
 
"Sunt anumite state europene. Sunt foarte severe. Ungaria face parte din Europa şi Europa are valori şi nu le onorăm dacă ridicăm garduri,", a adăugat Fabius. 
 
Ungaria a anunţat sâmbătă că a finalizat construcţia gardului de la graniţia cu Serbia, menit să oprească intrarea refugiaţilor. 
 

×
Subiecte în articol: Franta critica
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close