Antena 3 CNN Externe Franţa şi Germania îl ceartă pe Papa Benedict al XVI-lea

Franţa şi Germania îl ceartă pe Papa Benedict al XVI-lea

Franţa şi Germania îl ceartă pe Papa Benedict al XVI-lea
Sursa foto: papa Benedict XVI
19 Mar 2009   •   03:36


Franţa şi Germania au condus atacul contra declaraţiilor Papei despre prezervative şi SIDA. Astffel, guvernele celor două state au făcut paşi neobişnuiţi făcând o admonestare publică a Papei Benedict XVI, apreciind că declaraţiile acestuia că folosirea prezervatovelor ar putea face ca problema SIDA să fie şi mai mare subminează decenii de politică de sănătate publică.
?Franţa îşi exprimă îngrijorarea extrem de puternică legată de consecinţele comentariilor lui Benedict al XVI-lea", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului francez de Externe. ?Chiar dacă nu este menirea noastră a judeca doctrina bisericii, considerăm că asemenea comentarii sunt o ameninţare la adresa politicilor de sănătate publică şi a datoriei de a proteja viaţa umană?.
Oficialul francez răspundea comentariilor Papei făcute marţi că prezervativele nu ar trebui folosite în războiul cu SIDA, deoarece ar putea, în schimb, ?să agraveze? boala deoarece promovează promiscuitatea.
Iar fostul premier francez Alain Juppe aprecic că ?Papa începe să fie o problemă reală?.
Iar în ţara natală a Papei, ministrul Sănătăţii şi cel al Dezvoltării susţin într-o scrisoare comună că ?prezervativele salvează vieţi, atât în Europa, cât şi în alte state?. Iar parlamentarul Daniel Cohn-Bendit crede că declaraţiile făcute de Papa în Africa sunt ?apropriate de crimă cu premeditare?.
Reacţiile au fost similare şi în Marea Britanie, unde se aprecia că acesta a fost un pas mare înapoi în educaţia de sănătate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close