Antena 3 CNN Externe Frattini: România nu ar trebui sancţionată pe Justiţie

Frattini: România nu ar trebui sancţionată pe Justiţie

Frattini: România nu ar trebui sancţionată pe Justiţie
Sursa foto: Franco Frattini
08 Iul 2009   •   01:40

Ministrul italian de Externe Franco Frattini a declarat, marţi, că România şi Bulgaria nu ar trebui sancţionate pe Justiţie, adăugând că, în cazul în care Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) se va transforma într-un mecanism "de arătat cu degetul", atunci ar fi mai bine să înceteze.
"Sincer vorbind, nu cred că România şi Bulgaria ar trebui să fie sancţionate. Mecanismul de Cooperare şi Verificare are ca scop să ajute şi să încurajeze, nu să sancţioneze sau să monitorizeze sau să supervizeze. România e un membru cu drepturi depline al UE şi trebuie să avem un tratament corect, clar şi transparent", a spus Frattini, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor români referitoare la Mecanismul de Cooperare şi Verificare impus României şi Bulgariei în domeniul Justiţiei.
El a adăugat că nu cunoaşte în detaliu dosarele aflate la Comisia Europeană, dar a spus că "Italia va ajuta România oricum , pentru că nu este corect să ameninţi, să sancţionezi, să arăţi cu degetul mai ales într-un moment în care statele UE au nevoie de ajutor".

"Dacă Mecanismul de Cooperare şi Verificare este interpretat în mod corect, ca un mecanism pentru ajutarea României în procesul de reformă, este bine. Altfel, el va fi transformat într-un mecanism de arătat cu degetul şi atunci cel mai bine ar fi să fie oprit", a mai spus Frattini.

Ministrul italian de Externe a făcut aceste declaraţii după ce a participat la un forum româno-italian desfăşurat la Bucureşti.

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close