Antena 3 CNN Externe Garda Elveţiană a Papei ar putea include femei după o interdicţie de 500 de ani

Garda Elveţiană a Papei ar putea include femei după o interdicţie de 500 de ani

Garda Elveţiană a Papei ar putea include femei după o interdicţie de 500 de ani
Sursa foto: garda elvetiana
06 Mai 2009   •   09:34

După mai bine de cinci secole în care a protejat fiecare Papa de la Roma, Garda Elveţiană ar putea să ia în considerare să deschidă porţile celei mai mici armate din lume şi pentru femei, a declarat comandantul acesteia.

?Mi le pot imagina pentru un rol sau altul. Cu siguranţă că ne putem gândi la asta?, declara Daniel Anrig, care a preluat postul anul trecut. Declaraţiile lui Anrig la televiziunea italiană reprezintă o schimbare importantă în poziţie în ce priveşte viitorul corpului de elită compus în întregime din bărbaţi între 19 şi 30 de ani din armata elveţiană.
Predecesorul lui Anrig argumenta că amestecarea sexelor ar putea aduce mai multe probleme decât avantaje şi a citat barăcile îngrămădite din Vatican ca alt motiv pentru excluderea femeilor.
Întrebat despre acest ultim aspect, Anrig a replicat că "orice problemă poate fi rezolvată."
Garda Elveţiană a fost fondată în 22 ianuarie 1506, când 150 de mercenari elveţieni au mărşăluit spre Roma pentru a-i servi Papei Iulius al II-lea, cunoscut ca Papa cel războinic.
Acum, garda numără circa 110 bărbaţi. În general, rolul gărzii este mai mult unul ceremonial, mai ales că mulţi membri poartă o armă medievală.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close