Antena 3 CNN Externe Geniu dispărut prea devreme. Cea mai tânără persoană certificată profesional de Microsoft a murit la 16 ani

Geniu dispărut prea devreme. Cea mai tânără persoană certificată profesional de Microsoft a murit la 16 ani

Geniu dispărut prea devreme. Cea mai tânără persoană certificată profesional de Microsoft a murit la 16 ani
de O.P.    |    17 Ian 2012   •   10:00

Arfa Karim Randhawa a uimit lumea când la 9 ani a devenit prima persoană care a fost certificată profesional de Microsoft. În urmă cu 7 ani a fost recompensată cu medalia de aur Fatimah Jinnah de către statul pakistanez.

Însuşi Bill Gates a vrut să o cunoască şi a invitat-o la Washington, Redmond. În timpul întâlnirii cu fondatorul Microsoft Arfa l-a întrebat pe Gates de ce copiii nu pot fi angajaţi la Microsoft şi de ce există atât de puţine femei în companie.

Vârsta de 16 ani avea să îi aducă sfârşitul Arfei. Ea a murit în urma unui atac de cord pe care l-a suferit în urma unei crize de epilepsie, scrie International Business Times.

În ciuda vârstei fragile pe care o avea, Arfa avea o înţelepciune pe care unii adulţi nu o întâlnesc niciodată: "Dacă vrei să faci ceva măreţ cu viaţa ta trebuie să ştii că timiditatea este numai în mintea ta. Aşadar nu te lăsa niciodată învins de timiditate", spunea ea într-un interviu.







×
Subiecte în articol: microsoft Bill Gates
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close