Antena 3 CNN Externe Germania râde de politicile britanice de depăşire a crizei

Germania râde de politicile britanice de depăşire a crizei

Germania râde de politicile britanice de depăşire a crizei
11 Dec 2008   •   15:01

Ministrul german de finanţe a lansat un atac fără precedent la adresa guvernului britanic şi a planului său de salvare a regatului de criza economică. Într-o ieşire neobişnuită din standardele diplomaţiei, Peer Steinbruck a atacat decizia Marii Britanii de a reduce TVA şi de a ridica datoria naţională la niveluri record. Steinbruck aprecia că schimbarea de la prudenţă financiară la împrumut extrem este atât o stupiditate, cât şi umitoare.
Vorbind despre decizia de a reduce TVA de la 17,5% la 15%, Steinbruck se întreba cât de eficientă va fi măsura: ?ai de gând să cumperi un DVD player pentru că acum costă 39,10 lire în loc de 39,90?" .
Spunând că guvernul aruncă cu miliardele, Steinbruck întreba de ce Marea Britanie urmăreşte acum modelul cheltuielilor publice lansate de economistul secolului 20 John Maynard Keynes, scrie BBC.
?Când întreb economişti pe care îi respect despre originea crizei, îmi spun că este creşterea finanţată de credite din ultimii ani şi decenii. NU este oare aceeaşi greşeală pe care o face toată lumea acum din nou, sub presiunea publică??
Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close