Antena 3 CNN Externe Germania refuză constituirea unui fond european de salvare de 1.000 miliarde euro

Germania refuză constituirea unui fond european de salvare de 1.000 miliarde euro

Germania refuză constituirea unui fond european de salvare de 1.000 miliarde euro
Sursa foto: Foto: flickr.com
de M.Z.    |    30 Mar 2012   •   10:18

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a respins de facto joi seara ideea apărată de Franţa şi OCDE referitoare la un fond de salvare pentru zona euro în valoare de 1.000 miliarde de euro, informează AFP.

Incluzând împrumuturile deja acordate şi pe cele promise de Europa ţărilor aflate în dificultate, la diverse termene, şi adăugând Mecanismul european de stabilitate (MES) ce va fi activat în iulie, se ajunge la un sistem de apărare împotriva crizei de circa 800 de miliarde euro, a spus demnitarul.

"Consider că este vorba despre o soluţie bună pe care trebuie să o apărăm cu toţi, astfel încât să convingem pieţele financiare", a declarat Schäuble.

Vineri, în capitala daneză, el va discuta despre acest subiect cu omologii săi din zona euro.

Berlinul îşi menţine poziţia prin care urmăreşte limitarea la maxim a majorării plasei de siguranţă financiară a UE pentru ţările în dificultate.

Suma de 800 de miliarde euro cuprinde cele 500 de miliarde cu care MES trebuie să fie dotat în doi ani sau mai mult, cele 200 de miliarde deja acordate sau promise de Fondul European de Stabilitate Financiară (FESF) Greciei, Irlandei şi Portugaliei, cele 50 de miliarde plătite suplimentar Greciei şi alte 50 de miliarde ce provin dintr-un fond de urgenţă epuizat deja de Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Germania zona euro
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close