Antena 3 CNN Externe Germania va interzice paintballul

Germania va interzice paintballul

Germania va interzice paintballul
Sursa foto: paintaball
08 Mai 2009   •   08:33

Guvernul german va interzice jocul de paintball ca răspuns la uciderea a 16 oameni în luna martie. Experţii conservatori ai cancelarului german Angela Merkel şi Partidul Social Democrat de coaliţie au căzut de acord să scoată în afara legii toate jocurile în care participanţii ?se împuşcă ?. Partidele la putere apreciază că paintballul bagatelizează violenţa şi riscă să reducă pragul pentru comiterea de acte violente.

Nerespectarea noilor reguli, pe care cabinetul speră să le adopte înainte de alegerile din septembrie, ar putea duce la amenzi de până la 5000 de euro.
Un adolescent de 17 ani a împuşcat 15 oameni în oraşul Winnenden, înainte de a se sinucide, în luna martie, ceea ce i-a determinat pe mulţi germani şi politicieni să ceară înăsprirea regulilor privind controlul armelor.
Adolescentul şi-a împuşcat multe dintre victime în cap cu pistolul tatălui său. Acesta avea înregisrate 15 arme pe numele său, din care una o ţinea în dormitor.
Germania a mai întărit o dată legislaţia în domeniu, după ce în 2002, Robert Steinhauser, de 19 ani, a împuşcat 16 oameni, iar apoi s-a sinucis.
Atunci s-a ridicat limita de vârstă de deţinere a unei arme la 21 de ani, de la 18, şi cerea celor sub 25 de ani să prezinte un certificat medical şi psihologic. Deja deţinătorilor de arme li se cere trecerea unor examene, ce pot dura chiar şi un an.
Noile reguli vor permite autorităţilor şi mai multă libertate în a-i cerceta pe cei ce deţin arme.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close