Antena 3 CNN Externe Germania vrea banii refugiaţilor

Germania vrea banii refugiaţilor

Germania vrea banii refugiaţilor
28 Oct 2015   •   13:24

Guvernul german a aprobat miercuri un proiect legislativ care le va facilita solicitanților de azil accesul la servicii bancare, un pas foarte important pentru integrarea lor în societate, transmite agenţia Reuters. preluată de Agerpres

Conform proiectului, care mai trebuie aprobat de Bundestag, toate băncile care operează conturi curente vor fi obligate să ofere aceste servicii unui grup mai larg de consumatori.

Textul prevede că orice persoană va avea dreptul de acces la servicii bancare de bază, inclusiv oamenii fără adăpost și cei care cad sub protecția Convenției de la Geneva privind refugiații.

Aceasta înseamnă că migranții vor putea să-și deschidă conturi la orice bancă, pentru a efectua depuneri și retrageri de numerar, realiza transferuri bancare, debite directe sau plăți cu cardul.

Germania se așteaptă la sosirea unui număr de 800.000 până la 1 milion de migranți, chiar dacă nu toți vor primi azil. Accesul refugiaților la un cont curent bancar este considerat un prim pas vital pentru integrarea lor în societate.

'Cei care nu dețin un cont bancar nu au perspective bune pe piața muncii. Găsirea unui apartament este și ea o problemă pentru multe persoane fără un cont', a explicat ministrul justiției Heiko Maas.

În Germania, sute de mii de persoane nu dețin un cont bancar, conform estimărilor Comisiei Europene, iar numărul lor este de așteptat să crească odată cu valul de refugiați.

Până în prezent, doar câteva bănci, deținute sau controlate de stat, au acceptat refugiați drept clienți. Solicitanții de azil au fost adesea refuzați de alte instituții bancare pe motivul că nu aveau adresă fixă și le lipseau documentele cerute.

Luna trecută, Autoritatea federală de supraveghere financiară (Bafin) a anunțat că le va permite băncilor să accepte o gamă mai largă de documente, inclusiv acte emise de autoritățile germane din domeniul imigrației.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close