Antena 3 CNN Externe Gestul pe care Obama l-a făcut faţă de americanii îndureraţi. "Suntem acolo pentru voi şi nu vom uita"

Gestul pe care Obama l-a făcut faţă de americanii îndureraţi. "Suntem acolo pentru voi şi nu vom uita"

Gestul pe care Obama l-a făcut faţă de americanii îndureraţi. "Suntem acolo pentru voi şi nu vom uita"
Sursa foto: Foto: The Guardian
de O.P.    |    01 Noi 2012   •   08:26

Barack Obama a promis miercuri susţinere din partea statului federal persoanelor sinistrate de către ciclonul Sandy, în timp ce adversarul său Mitt Romney a reluat campania electorală, cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale, evitând să îl atace pe preşedintele în exerciţiu, relatează AFP.
  
"Suntem acolo pentru voi. Şi nu vom uita", a declarat Obama în timpul unei întâlniri cu persoane sinistrate de către ciclon la Brigantine, un oraş din zona de coastă, în New Jersey (est), alături de guvernatorul Chris Christie. El a dat asigurări că a ordonat echipei sale să răspundă "în 15 minute" apelurilor de ajutor din partea comunităţilor locale afectate.
  
Obama a salutat "forţa şi capacitatea de recuperare" a compatrioţilor săi. "Aceasta este esenţa Statelor Unite. Traversăm timpuri dificile, dar revenim mai puternici ca înainte (...), ne purtăm unii altora de grijă şi nu lăsăm pe nimeni pe marginea drumului", a declarat el, un ecou al discursurilor sale de campanie.
  
Obama a survolat anterior, la bordul unui elicopter, împreună cu Christie, zona de coastă a statului, devastată de ciclonul care s-a abătut luni şi marţi asupra Nord-Estului Statelor Unite, în urma căruia în America de Nord au murit 49 de persoane.
  
În timp ce regiunea revenea puţin câte puţin la normal, în pofida unor pagube enorme, în special la New York, Obama şi-a suspendat până joi participarea la campania electorală împotriva repulicanului Mitt Romney. Alegerile prezidenţiale se vor desfăşura marţea viitoare.




×
Subiecte în articol: uraganul sandy
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close