Antena 3 CNN Externe Grănicerii ucrainieni care apărau Insula Șerpilor ar putea să fie în viață

Grănicerii ucrainieni care apărau Insula Șerpilor ar putea să fie în viață

Grupul de polițiști de frontieră ucraineni care au înjurat armata rusă în timp ce apărau Insula Șerpilor din Marea Neagră și despre care se credea că ar fi fost uciși, ar putea fi, de fapt, în viață și ținuti prizonieri de război.

Grănicerii ucrainieni care apărau Insula Șerpilor ar putea să fie în viață
Sursa foto: Twitter/ Vitalii Boiko
de Cerasela Stafie    |    27 Feb 2022   •   11:23

Imaginile publicate de Ministerul rus al Apărării susțin că militarii ucraineni sunt, de fapt, încă în viață, după ce și-au predat ”voluntar” garnizoana trupelor ruse.

Zecile de fotografii publicate de Rusia îi arată pe bărbați urcându-se în autobuze, primind apă și mâncare. Rusia a spus chiar că bărbații vor fi eliberați și li se va permite să se întoarcă la familiile lor.

Autenticitatea informațiilor este încă incertă, având în vedere că cu doar o zi mai devreme, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski promisese că îi va decora pos mortem pe ”eroicii grăniceri decedați”, scrie Daily Mail.

Povestea celor care apărau Insula Șerpilor a făcut înconjurul lumii, după ce ucrainienii i-au înjurat pe soldații ruși, care le cereau să se predea. Pe înregistrarea audio se aud focuri de armă, imediat după refuzul grănicerilor.

Ulterior, Ucraina a pierdut contactul cu forțele sale, după ce Rusia a efectuat lovituri din aer și din mare, au declarat oficialii de la Kiev.

O postare pe Facebook publicată Serviciul ucrainean al Gărzii de Stat de Frontieră sugerează și ea că militarii ucrainieni ar fi în viață. "SBGSU și forțele armate, la fel ca întreaga Ucraină, speră că toți apărătorii din Insula Șerpilor sunt în viață", se arată în mesajul transmis.

Agenția guvernamentală spune că lucrează pentru a-i identifica pe soldați pe baza informațiilor despre posibila lor locație actuală. "Sperăm sincer că băieții se vor întoarce acasă cât mai curând posibil, iar informațiile primite în momentul atacului privind decesul nu vor fi confirmate".

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close