Antena 3 CNN Externe Grecia a trimis PLANUL DE REFORME preşedintelui Eurogrup

Grecia a trimis PLANUL DE REFORME preşedintelui Eurogrup

Grecia a trimis PLANUL DE REFORME preşedintelui Eurogrup
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iul 2015   •   00:31

Zona euro a primit joi seara noile propuneri de reforme promise de Grecia, în speranţa de a primi un al treilea pachet de ajutor şi de a rămâne în zona euro, a anunţat Michel Reijns, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, citat de AFP.

"Noile propuneri ale Greciei au fost primite de preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem. Este important ca instituţiile (creditoare) să le ia în considerare în evaluarea lor', a indicat Michel Reijns pe contul său de Twitter.

Grecia a avut termen până joi să pună la punct un plan concret de reforme şi să prezinte o cerere de împrumut, luându-şi angajamentul că va ajunge la un acord cu creditorii săi internaţionali.

Grecia a cerut miercuri, în mod oficial, un plan de salvare pe o perioadă de trei ani din fondul de salvare al zonei euro şi a promis că va începe să implementeze unele dintre reformele solicitate de către creditori începând de săptămâna viitoare.
 
Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi. Actuala situaţie nu este o premieră pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai gravă din istoria ţării. În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăţi tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvată de creditorii europeni. În prezent, Grecia riscă să nu poată plăti deloc datoria de 323 de miliarde de euro.


×
Subiecte în articol: Grecia zona euro
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close