Antena 3 CNN Externe Grecia închide gura presei. Un alt jurnalist grec a fost arestat

Grecia închide gura presei. Un alt jurnalist grec a fost arestat

Grecia închide gura presei. Un alt jurnalist grec a fost arestat
01 Noi 2012   •   13:53

Un alt jurnalist grec a fost arestat după ce a ameninţat că va dezvălui informaţii compromiţătoare la adresa economiei elene. Asta în ciuda protestelor de la nivel naţional, privind libertăţile presei şi cenzura guvernamentală din ultimul timp.

Guvernul de la Atena, care se confruntă cu dezaprobarea publică şi proteste de stradă masive, a limitat dreptul la liberă exprimare şi a implementat măsuri de cenzură a mass-mediei.
Toate acestea, într-o perioadă în care Parlamentul grec legiferează noi măsuri de austeritate, pentru a beneficia de un nou sprijin financiar venit din partea forurilor internaţionale.

Spiros Karatzaferis, un jurnalist de televiziune, a fost arestat noaptea trecută, după ce a avertizat că va da publicităţii noi documente legate de starea economiei elene.
Karatzaferis spune că a intrat în posesia documentelor prin intermediul grupării de hackeri, Anonymous, şi că acestea demonstrează că deficitul economic grec este creat fraudulos.

Arestarea jurnalistului survine la doar câteva zile după ce o figură proeminentă a mediei de la Atena, Kostas Vaxevanis, a fost reţinut.
Vaxevanis poate primi o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi a fost amendat cu 38.000 de euro.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close