Antena 3 CNN Externe Grecia, noi restricții anti-Covid. Toți românii care pleacă în vacanță trebuie să știe!

Grecia, noi restricții anti-Covid. Toți românii care pleacă în vacanță trebuie să știe!

Grecia a anunțat luni că barurile, terasele și restaurante din unele dintre cele mai importante destinații turistice se vor închide pe timpul nopții, ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi de Covid-19.

Grecia, noi restricții anti-Covid. Toți românii care pleacă în vacanță trebuie să știe!
Sursa foto: Pixabay
de Maria Teodorescu    |    10 Aug 2020   •   23:45

Zonele în care restaurantele şi barurile vor fi închise începând de la miezul nopţii până la 7 dimineaţa includ insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului Greciei, Aristotelia Peloni, într-o intervenție televizată.

Grecia, noi măsuri anti-Covid. Toți românii care pleacă în vacanță trebuie să știe!

Măsura urmează să intre în vigoare începând de marți, 11 august și să se încheie pe 23 august.

Autoritățile elene au mai anunțat că persoanele care vin din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia, cu avionul sau pe cale terestră, trebuie să prezinte un test negativ la Covid-19, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. 

Grecia a raportat, duminică, 203 de noi infectări cu COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. În total, 213 persoane au murit din cauza coronavirusului în Grecia, din 5.749 de bolnavi infectați.

Reprezentanții din sănătate au hotărât, săptămâna trecută, obligativitatea purtării măştii în toate locurile publice închise şi au restrâns - până la 15 august - vizitele la aziluri de bătrâni şi în alte instituţii în care se află persoane vulnerabile. Căsătoriile, botezurile şi înmormântările au fost limitate la adunări de 100 de persoane, iar târgurile au fost anulate.

×
Subiecte în articol: Grecia vacanţă
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close