Gruparea jihadistă Statul Islamic revendică atacul de la Cambrils

19 Aug 2017   •   14:24
Gruparea jihadistă Statul Islamic revendică atacul de la Cambrils

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat sâmbătă atacul din staţiunea balneară Cambrils, situată la 120 km sud-vest de Barcelona (în sudul Cataloniei), cu o maşină care intrat într-o mulţime de oameni pe o faleză a staţiunii, înainte de a lovi un vehicul al poliţiei, potrivit unui comunicat, citat de AFP. 

Statul Islamic, care a revendicat atentatul de joi din Barcelona (13 morţi), a indicat că "două escadroane jihadiste" au efectuat cele două atacuri care au vizat "adunările cruciaţilor", potrivit comunicatului difuzat de agenţia de propagandă Amaq. 

Într-un comunicat difuzat de gruparea teroristă prin reţeaua de mesagerie Telegram, Statul Islamic susţine că "mai mulţi jihadişti" au efectuat simultan atacurile - de la Barcelona şi Cambrils - împotriva "cruciaţilor şi a evreilor" în "două grupuri" separate, relatează EFE. 

Statul Islamic a revendicat anterior atacul de joi de la Barcelona, când o camionetă a intrat în plin într-o mulţime de pietoni pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din acest oraş, provocând 13 morţi şi aproximativ 100 de răniţi. 

 

Sursă: Agerpres
x close