Antena 3 CNN Externe Guvenul de la Londra, în pragul colapsului: încă doi oficiali demisionează din echipa lui Boris Johnson

Guvenul de la Londra, în pragul colapsului: încă doi oficiali demisionează din echipa lui Boris Johnson

Încă două demisii au fost consemnate, miercuri, din guvernul Regatului Unit.

Guvenul de la Londra, în pragul colapsului: încă doi oficiali demisionează din echipa lui Boris Johnson
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   11:43

Este vorba despre Will Quince, secretar de stat pentru Educație, și de Laura Trott, asistent al ministrului Transporturilor.

Quince (foto interior, dreapta) a declarat că nu are de ales și trebuie să renunțe la post, după ce a propagat cu bună credință în presă "informații  furnizate de cancelaria premierului Boris Johnson, care ulterior s-au dovedit inexacte".

Trott (foto interior, stânga) a menționat, la rândul său, că încrederea în guvern "s-a pierdut".

Marți, din guvernul condus de Johnson demisionaseră miniștrii Finanțelor și Sănătății, Rishi Sunak, respectiv Sajid Javid.

Chiar înaintea demisiilor de miercuri, presa britanică se aștepta ca premierul să piardă atât conducerea guvernului de la Londra, cât și a Partidului Conservator.

Criza politică în Marea Britanie: doi membri ai guvernului demisionează pe Twitter

Ministrul Finanțelor, Rishi Sunak și secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, au demisionat din guvernul Regatului Unit, într-o lovitură dublă pentru Boris Johnson, care și-a atras furia oponenților din Partidul Conservator.

Sunak și Javid și-au publicat, marți, demisiile pe Twitter.

"Publicul se așteaptă, pe bună dreptate, ca guvernul să fie condus în mod corect, competent și serios. Cred pentru aceste standarde merită să luptăm și de aceea îmi dau demisia", a scris fostul titular al portofoliului Sănătății.

La rândul său, Javid i-a transmis lui Johnson că și-a pierdut încrederea în șeful guvernului.

Demisiile acestor membri ai cabinetului vin în contextul în care premierul britanic și-a recunoscut greșeala de a-l fi promovat pe Chris Pincher într-o funcție guvernamentală, deși avea cunoștință că parlamentarul conservator fusese acuzat de agresiune sexuală.

Pincher a demisionat săptămâna trecută, după ce tabloidul The Sun a scris că parlamentarul a agresat sexual doi bărbați.

"Cred că a fost o greșeală și prezint scuze pentru asta. Vreau să fie  absolut clar că nu e loc în acest guvern pentru cineva care este prădător (sexual) sau care abuzează de poziția sa de putere", a spus Boris Johnson, într-o recunoaștere aparent tardivă a erorii sale.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson Will Quince
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close