Antena 3 CNN Externe Guvernul Natalia Gavriliță a fost învestit de Parlamentul Republicii Moldova

Guvernul Natalia Gavriliță a fost învestit de Parlamentul Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova a dat, astăzi, votul de încredere guvernului condus de Natalia Gavriliţă, şefa noului Executiv nominalizată de preşedinta Maia Sandu.

Guvernul Natalia Gavriliță a fost învestit de Parlamentul Republicii Moldova
Sursa foto: Facebook/Natalia Gavrilita
de Alexandra Ionescu    |    06 Aug 2021   •   15:32

Natalia Gavrilița este cel de-al 15-lea prim-ministru al Republicii Moldova.

Parlamentul a dat vot de încredere cabinetului de miniștri condus de către reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

În susținerea acesteia au votat 61 de deputați din fracțiunea PAS. Fracțiunea Comuniștilor și Socialiștilor și fracțiunea Partidului „ȘOR” nu au susținut învestirea Nataliei Gavrilița în funcția de premier.

„Vă promitem că imediat mergem la muncă!”, a declarat noul prim-ministru.

Cabinetul de miniștri propus de Natalia Gavrilița va avea 13 ministere, în loc de nouă, așa cum a fost până acum.

Patru din ministerele existente urmează a fi reformate: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi divizat în Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării se divizează în Ministerul Educației și Cercetării și în Ministerul Culturii.

Va fi reformat și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin divizarea în Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Mediului. Ministerul Economiei și Infrastructurii se va transforma în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și în Ministerul Economiei.

Natalia Gavrilița fost ministru al Finanțelor în Guvernul Sandu și este economistă de profesie. 

Ea este directorul general al Fondului Global pentru Inovare cu sediul la Londra, Marea Britanie și are experienţă în domeniul guvernării și consultanţă în dezvoltare.

În 2013-2015, a fost secretar de stat la Ministerul Educației. A lucrat în consultanță în Marea Britanie, dar și în proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan,Indonezi, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate. 

Din 2017, este membră a Partidului Acțiune și Solidaritate și a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova şi un master în politici publice la „Harvard Kennedy School”.

×
Subiecte în articol: guvern natalia gavrilita parlament
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close