Antena 3 CNN Externe Guvernatorul de Illinois, bănuit că a vrut să vândă postul de senator al lui Obama, neagă acuzaţiile

Guvernatorul de Illinois, bănuit că a vrut să vândă postul de senator al lui Obama, neagă acuzaţiile

Guvernatorul de Illinois, bănuit că a vrut să vândă postul de senator al lui Obama, neagă acuzaţiile
20 Dec 2008   •   13:06

Controversatul guvernator de Illinois, Rod Blagojevich, suspectat că a încercat să vândă postul lăsat vacant în Senat de Barack Obama, a ţinut duminică dimineaţă o conferinţă de presă. El şi-a susţinut nevinovăţia şi a afirmat că nu va demisiona din funcţie.
?Mă aflu aici pentru a vă spune foarte clar că nu sunt vinovat de nicio infracţiune, că intenţionez să-mi păstrez funcţia, şi că nu voi înceta să mă lupt pentru asta. Mă voi lupta. Mă voi lupta. Mă voi lupta până la ultima răsuflare. Nu am făcut nimic rău. Şi nu am de gând să demisionez dintr-o funcţie pentru care oamenii m-au angajat, din cauza acuzaţiilor false şi a şantajului politic de tip mafiot?, a spus el.
Acuzarea îşi construieşte cazul împotriva lui Blagojevich pe nişte conversaţii înregistrate. Joi, avocatul lui Blagojevich a anunţat că acesta nu-l va mai desemna pe succesorul preşedintelui ales, aşa cum ar fi trebuit. În continuare însă nu se ştie cine va ocupa locul lăsat liber de Obama în Senat, după victoria sa în alegerile prezidenţiale din 4 noiembrie.
Democraţii, care controlează Senatul, exercită presiuni pentru instituirea unei proceduri de destituire a lui Blagojevich, care însă ar putea dura săptămâni sau chiar luni. De aceea, mai mulţi politicieni influenţi, inclusiv Obama, i-au sugerat lui Blagojevich să demisioneze, deşi el nu a fost deocamdată inculpat.
Antena 3

×
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close