Antena 3 CNN Externe Ministrul britanic al Apărării interzice accesul în țară al cetățenilor care luptă pentru Statul Islamic

Ministrul britanic al Apărării interzice accesul în țară al cetățenilor care luptă pentru Statul Islamic

Ministrul britanic al Apărării interzice accesul în țară al cetățenilor care luptă pentru Statul Islamic
Sursa foto: foto: Pixabay
07 Dec 2017   •   09:52

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a făcut un anunț șocant referitor la cetățenii care luptă pentru gruparea Statul Islamic. El este de părere că aceștia ar trebui localizați și uciși, să nu mai aibă voie să revină vreodată în țară. 

“Pur şi simplu, punctul meu de vedere este că un terorist nu poate să facă rău Marii Britanii. Trebuie să facem tot ce putem pentru a distruge şi elimina această ameninţare”, a spus ministrul Williamson. 

Aproximativ 800 de persoane care au pașaport britanic au plecat în Irak și Siria la luptă, iar dintre aceștia, 130 din ei au fost uciși și cam 400 au revenit în țară. Ceilalți, aproximativ 270 au rămas în Orientul Mijlociu. 

“Trebuie să ne asigurăm că pe măsură ce se divizează şi se dispersează în Irak, în Siria şi în alte regiuni, vom continua să îi vânăm. Trebuie să ne asigurăm că nu au spaţiu de acţiune, că nu se pot duce în alte ţări pentru a predica ura, pentru a predica acest cult al morţii”, a mai spus ministrul Apărării.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close